Het blijft heel het jaar druk bij zwembadbouwer Willy Naessens

Het team van Willy Naessens Swimming Pools zit niet stil voor de herfst- en de winterperiode. Zwembaden moeten namelijk winterklaar gemaakt worden. Ook de werven horen daar bij. Elke dag wordt er wel ergens een zwembad gebouwd, zelfs in het najaar.

Het is noodzakelijk dat je je zwembad goed beschermt voor de aankomende, koude periode. Het winterklaar maken van een zwembad dient voor vallende bladeren en vrieskou tegen te houden. “We overspannen het zwembad met een waterdoorlatend winterzeil, op maat gemaakt, tegen de vallende bladeren. We beschermen de filterinstallatie en de skimmers tegen de vorst. En we voegen een overwinteringsproduct aan het zwembad toe, om algenvorming te vermijden”, zegt bedrijfsleider Bavo Nachtergaele. Op die manier kan je bij de eerste lentezon genieten van je zwembad.

De focus ligt enerzijds op de kwaliteit van de zwembaden, maar anderzijds is de klantenservice minstens even belangrijk. Via mailing worden de klanten er aan herinnerd dat de herfst op komst is. “Er komt altijd veel reactie van de klanten. Op die manier kunnen we de zwembaden goed onderhouden en kwaliteit garanderen”, zegt Bavo Nachtergaele.

In deze periode staan er niet alleen onderhoudswerken op de planning. Zwembaden worden heel het jaar lang gebouwd door de bekwame werknemers. Het is de ideale periode om een zwembad te bouwen in het najaar. “Dat houdt ruimte vrij voor de tuinaanleg nadien, zodat alles in bloei staat in de lente. Bovendien is het grondwaterpeil in het najaar laag na een lange, warme, droge zomerperiode en wordt de tuin minder gebruikt”, verduidelijkt de bedrijfsleider.

Willy Naessens Swimming Pools bestaat al meer dan 55 jaar binnen de Willy Naessens Group. “Met ontwerpen op maat en professioneel advies maken wij het verschil. Helaas zitten er veel cowboys in onze branche. Die verdwijnen wel na enkele jaren, maar de klanten zijn vaak de dupe. Wij gaan voor de lange termijn, zonder loze beloftes.” De vakkundige mensen in dienst denken vanaf de eerste minuut mee met de klant. Volgens hen moet een zwembad perfect passen in de tuin en bij de woning en voor een totaalbeleving zorgen. Een poolhouse en een buitenkeuken worden er vaak bij geplaatst.

De werkuren bij Willy Naessens Swimming Pools zijn vaak variërend. Toch kunnen ze de werkdruk opvangen door middel van een goede planning. “Onze werven zijn over het hele jaar verspreid en we calculeren drukke periodes in, zoals seizoensgebonden onderhoudswerken. In de zomer laten we onze mensen extra presteren. In de winter worden die extra gepresteerde uren gecompenseerd. Zo zijn we een gevestigde waarde in de sector, met werkzekerheid voor ons personeel en een sterke dienstverlening naar onze klanten toe”, zegt Bavo Nachtergaele.