De voordelen van een verticale integratie in praktijk

Willy Naessens Industriebouw bouwt nieuwe showroom voor Willy Naessens Swimming Pools

In 2003 nam Willy Naessens Swimming Pools zwembadbouwer Filterco uit Overijse over. “Met deze overname wou de zwembadafdeling zich richten op nieuwe klanten in de regio Brussel, Vlaams Brabant en Wallonië” zegt Bavo Nachtergaele, bedrijfsleider Willy Naessens Swimming Pools.

“De gebouwen van Filterco waren echter verouderd. Het was van bij de overname het plan om deze gebouwen te renoveren” voegt Bavo Nachtergaele er aan toe. Deze renovatiewerken gingen in augustus 2015 van start en worden als vanzelfsprekend uitgevoerd door Willy Naessens Industriebouw. De officiële opening is gepland voor het voorjaar van 2016.

Naast nieuwe burelen wordt er ook een nieuwe showroom met zwembad gebouwd. De volledige werken zijn dus een samenwerking tussen Willy Naessens Industriebouw (het gebouw) en Willy Naessens Swimming Pools (het zwembad). “Deze investering heeft tot doel onze positie in de regio te verstevigen” verklaart Bavo Nachtergaele.

Maar dat is niet het enige nieuws vanuit Willy Naessens Swimming Pools. Deze zomer explodeerde de webshop voor zwembadproducten en accessoires. De omzet van 2014 zal in 2015 hoogstwaarschijnlijk verdrievoudigd worden. In september 2015 kreeg de webshop nog een grondige update met een speciale tool voor het bestellen van zwembadzeilen : https://webshop.swimmingpools.be/nl/pool-cover-tool-form. Het bezorgt de klant een zeil dat perfect aangepast is aan de maten van het zwembad.