Kom op 18 september een kijkje nemen in De Strohoeve tijdens het BK Mennen

Op zondag 18 september organiseert ondernemer en paardenliefhebber Willy Naessens het Belgisch Kampioenschap Mennen, op en rond zijn stoeterij ‘De Strohoeve’ te Elsegem.
Extra dit jaar is dat er ook een ‘Revenge van het WK’ zal zijn met internationale spelers.

Meer dan zestig menners zullen strijden voor titel van ‘Belgisch Kampioen’. Zij moeten dressuur, een vaardigheidsproef en een marathon met spectaculaire hindernissen doorstaan
om kans te maken op deze prestigieuze titel.

Naast het paardengebeuren is er ook héél veel randanimatie zodat er voor ieder wat te zien of te doen is. Toppers dit jaar zijn de openluchtmis om 9u30 met Dana Winner en het optreden van K3 om 11u. Maar hier stopt het niet. Dit jaar staat er de grootste paardencarrousel van Europa, een kinderreuzenrad, er is een countryfair en jachtbeurs met meer dan 100 standjes, er is een autosalon, een 4x4safari, een roofvogelshow, oldtimerrally en -tentoonstelling, valkerij te paard, slipjacht, jachthoornblazers, er zijn demonstraties op de stoeterij en van het paardenzwembad, er is kindergrime, glittertattoo’s, gekke kapsels, springkastelen, er is mogelijkheid om te barbecueën, … kortom het wordt een echte familiedag.

Ook dit jaar is er weer een vip-tent. Na het succes van het voorbije jaar hebben we besloten deze tent nog wat uit te breiden. Er zijn nu al 700 zitjes gereserveerd in de vip-tent. Tafels worden verkocht à € 1.350 voor 10 personen.

‘‘Paardensport is mijn hobby, mijn grote passie’’ zegt Willy Naessens. ‘‘Ik wil de mensport bekend maken bij het grote publiek. Daarom ook dat we elk jaar opnieuw zoveel randanimatie voorzien. Ik hoop op mooi weer en heel veel volk en ik hoop dat alle mensen zien hoe mooi de mensport is.’’

Ook meervoudig en kersvers wereldkampioen Boyd Exell, gesponsord door Willy Naessens, doet mee aan de wedstrijd. Het wordt dus zeker een spektakel om hem aan het werk te zien.

De kassa’s gaan om 8u open. Wij raden aan om tijdig te komen voor het optreden van K3. Voor de veiligheid van iedereen vragen wij om geen rugzakken of grote handtassen mee te brengen.

Het volledige programma kan je terugvinden op www.bkmennen.be.
Voorverkoop € 10 / Aan de deur € 12

PROGRAMMA MENNEN:
Vrijdag 16 september 2016
Aankomst deelnemers
Om 16 uur: door FEI dierenartsen controle op correctheid van de paarden en pony’s

Zaterdag 17 september 2016
Locatie: Domein de Ghellinck, Elsegem
Vanaf 9 uur start dressuur en vaardigheid

Zondag 18 september 2016
Locatie : op en rond stoeterij ‘De Strohoeve’, Kouterlos Elsegem
Doorlopend van 9 uur tot 17 uur
Het meest spectaculaire onderdeel: de marathon met 9 prachtige hindernissen