De Colruyt Group koos Mutec als partner voor de renovatie van het dak van haar nieuwe Bioplanet te Roeselare. Bovenop de bestaande dakopbouw werd een nieuwe PIR-isolatie van 10cm gemonteerd. Als dakafdichting verkoos Colruyt een 2-laagse bitumineuze dakhuid.

Typisch aan de Bioplanet-winkels zijn de koepels! Deze koepels werden in dit te renoveren pand nieuw geïntegreerd. De koepels zijn voorzien van een op zonnepanelen aangedreven spiegel die de zon volgt, hierdoor wordt het daglicht optimaal naar binnen geprojecteerd. Een natuurlijke lichtinval de ganse dag door.

Met deze waterdichte realisatie, profileert Mutec zich andermaal op de renovatiemarkt voor industriële daken. Door de verticale integratie in het platte dak kan je bij Mutec terecht voor doorgedreven dakrenovaties.

“Een volgende Colruyt werf staat reeds in de planning”, weet Vincent De Meyer, bedrijfsleider van Mutec. “Op deze nieuwe werf zal het dak volledig ontmanteld worden tot op de steeldeck om vervolgens een volledige nieuwe dakopbouw  aan te brengen en dit terwijl het gebouw in gebruik is.”