Nieuwe fabriek voor Marblo

Marblo is een voedingsbedrijf gespecialiseerd in dagschotels. Daarnaast worden er ook kwaliteitsvolle soepen en desserten geproduceerd. Het bedrijf werd opgericht door slagerij Blockeel uit Oudenaarde. Op 1 mei 2015 heeft de Willy Naessens Groep Marblo overgenomen.

Onder de vleugels van het distributiebedrijf Franky Fresh Food, die de schotels tot bij de klant brengt,  is het bedrijf sterk gegroeid. De Marblo-producten worden ondertussen verdeeld in heel België! De productiecapaciteit in de huidige site te Wortegem-Petegem liet een verdere groei echter niet meer toe.

Vermits de markt van de een-persoons bereide gerechten in de toekomst ongetwijfeld verder zal groeien, werd er beslist om met spoed Marblo een nieuwe stek te geven met meer ruimte. Vanaf september 2016 zal Marblo gevestigd zijn in Waregem waar ze de nieuwe buren worden van Mutec, de specialist in dakwerken van de Willy Naessens Group. Een volledig nieuwe installatie met de nieuwste en modernste machines in een ruimte van 2500 m2 zal Marblo toestaan om verder mee te groeien in de markt van bereide gerechten. Met deze investering is 3.5 miljoen euro gemoeid.

Het vroegere textielbedrijf Bekaert-Depla, wordt in een tijdspanne van 3 maand omgetoverd tot een uiterst modern voedingsbedrijf. De koelinstallaties zijn uitgerust met de allernieuwste technieken om via een lager verbruik een hoger rendement te halen.

Het hart van de fabriek is de warme keuken van ongeveer 500m²  waar alles wordt voorbereid.  Hier worden sausen en stoofpotjes gemaakt, vis en vlees afgebakken, groentjes aangestoofd, aardappelen en rijst of pasta bereid en zo meer.  Grote hightech dampkappen zorgen voor een perfecte afzuiging.

Daarnaast is er de koude keuken van eveneens zo’n 500m² waar de gerechten worden samengesteld op een automatische afvullijn.  Hier krijgen de aardappeltjes of rijst hun definitieve plaats in het zwarte bakje, naast de vlees of viscomponent, groentjes en saus.  Automatisch gaat het gerecht dan naar de tray-sealer en worden de nodige etiketten en sierbandjes aangebracht. Zo is alles klaar voor verzending naar een supermarkt of slagerij in uw buurt.