JobsWaregem Koerse
Home
Scroll
Geen artikelen gevonden

Nieuws & Events

Alle nieuws

Project in de kijker: TVH Equipment

Project in de kijker: TVH Equipment

In Waregem bouwt Willy Naessens Industriebouw mee aan het nieuwe bedrijfsgebouw van TVH Equipment.

 

 

Fabriek Logistiek

Fabriek Logistiek opent zijn deuren!

Fabriek Logistiek, een initiatief van de Provinciale ondernemingsmaatschappij Oost-Vlaanderen, heeft zijn deuren geopend. Het gebouw bevindt zich op de industriezone Tech Lane Ghent te Zwijnaarde. Fabriek Logistiek biedt bedrijven en onderzoekers de mogelijkheid om logistieke oplossingen in de praktijk uit te proberen.

 

 

Opening nieuw hoofdkantoor Willy Naessens Swimming Pools

Opening nieuw hoofdkantoor Willy Naessens Swimming Pools

Op 2 juni 2022 werd de nieuwe thuisbasis van Willy Naessens Swimming Pools feestelijk geopend.

bijenkorven willy naessens group

Welkom! 100.000 nieuwe medewerkers bij Willy Naessens Group!

Dat hebben jullie goed gelezen! Wij verwelkomen graag 100.000 nieuwe medewerkers bij de Willy Naessens Group.

Duurzaamheid, dat dragen wij bij de Willy Naessens Group hoog in het vaandel. Wist je dat er jaarlijks gemiddeld 20% van de bijenkolonies verdwijnen? Dat is best veel. Net daarom dragen wij graag ons steentje bij.  

De oplossing? Twee bijenkasten op ons bedrijventerrein. De bijen hebben hier een ideale uitvalsbasis om de omgeving goed te verkennen én bestuiven dan graag grote bloemenmengsels in de buurt. Goed voor de biodiversiteit dus!

 

akoestiek van een industrieel gebouw

De akoestiek van jouw gebouw

De akoestiek in je gebouw is een thema die de laatste jaren meer aandacht krijgt. Ook bij Willy Naessens Industriebouw hechten we aan hieraan veel belang voor jouw industrieel gebouw. Vele bouwdetails spelen een niet te onderschatten rol in het akoestische ontwerp van je gebouw, ook de verschillende bouwtechnieken die je kan toepassen hebben een impact op de kwaliteit van de akoestiek van je uiteindelijke werkomgeving.

Geluidscomfort binnen een gebouw

Steeds meer wordt er ingezet op het welzijn van het individu en de werknemers. Een belangrijk aspect om de (arbeids-)productiviteit en ook het psychologische welzijn van je werknemers te stimuleren, is de akoestiek of het ‘geluidscomfort in de binnenruimte’. Om de akoestiek van een gebouw te verbeteren, gaat men op twee manieren te werk:

Van buitenaf

De eerste manier is het voorkomen dat buitengeluiden doordringen naar de binnenruimtes van je kantoren of productieruimtes. Dit kan vermeden worden door het correct akoestisch isoleren van de buitenmuren, buitenvloeren, daken en buitenschrijnwerk. Daarnaast zorgt beton voor een goede akoestische barrière voor buitengeluiden in vergelijking met andere populaire bouwmaterialen.

Van binnenuit

Een tweede manier is het afweren van geluiden afkomstig uit binnenruimtes zoals weergalmende lege kamers. Door extra isolerend materiaal aan te brengen tussen de ruimtes in je kantoor, schoolgebouw of productieruimte  zal de akoestiek hiervan een stuk verbeteren. Ook de nodige aandacht aan detaillering hierbij is cruciaal.

Wil je volledig komaf maken met geluidsoverlast van buitenaf én een slechte akoestiek? Dan is een combinatie van beide technieken aangeraden.  Elke situatie is uniek, daarom formuleren we bij Willy Naessens Industriebouw een unieke oplossing die voor jouw werknemers en omgeving voor een optimaal geluidscomfort zorgt.

De juiste begeleiding bij het optimaliseren van het geluidscomfort in jouw (logistieke) pand? Bij Willy Naessens Industriebouw helpen we je graag verder.

geluidsoverlast op werf beperken

Geluidsoverlast op de werf beperken

Wanneer je begint met bouwen, is het belangrijk dat de omgeving zo weinig mogelijk geluidsoverlast ervaart. Hieronder lees je hoe we bij Willy Naessens Industriebouw ervoor zorgen dat omwonenden minder overlast tijdens lopende werken ondervinden.

Minder overlast voor je buren

Breng je buren op de hoogte

Vooraleer je begint met bouwen, is het in eerste instantie van groot belang dat de omgeving op de hoogte is van de geplande werkzaamheden. Op deze manier zal de buurt meer begrip tonen voor je situatie.

Maak gebruik van prefab bouwsystemen

Om ervoor te zorgen dat je omgeving minder last ervaart van de werkzaamheden, is het een mogelijkheid om te werken met prefabbeton. Een prefabbouwsysteem is snel gemonteerd, waardoor je prefabwanden makkelijker, efficiënter en zonder te veel geluidsoverlast kan plaatsen. Bovendien wordt er geleverd volgens het principe van just-in-time, waardoor het aantal verplaatsingen tot een minimum beperkt worden.

Minder hinder voor de omgeving

Een industrieel gebouw plaatsen kan een grote impact hebben voor zijn omgeving. Willy Naessens Industriebouw streeft er altijd naar om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken tijdens de werken van je project. Vanaf het begin denken we mee aan welke mogelijke impact er zich kan voordoen tijdens de werken en hoe we deze proactief tot kunnen beperken.

Willy Naessens Industriebouw werkt enkel met materiaal en machines die voldoen aan de wettelijke vereisten als het gaat over geluidsoverlast.

Daarnaast voeren we periodieke geluidsmetingen uit tijdens de werf. Op die manier controleren we de effectieve decibels en kunnen we bijsturen waar nodig.

De juiste begeleiding bij het beperken van de hinder bij de bouw van jouw pand? Bij Willy Naessens Industriebouw helpen we je graag verder.

Ontvang onze nieuwsbrief

Hou je vinger aan de pols van de Willy Naessens Group. Op een dag lees je iets dat jou vooruit kan helpen.