Op 18 april 2019 opende de nieuwe sporthal op het Minneplein in Ieper.

De nieuwe sporthal is een Publieke – privé samenwerking tussen het GO-onderwijs enerzijds, en het stadsbestuur van Ieper Anderzijds.

Voor deze openbare aanbesteding werd er een bouwteam samengesteld tussen Willy Naessens Industriebouw en Architectenbureau Sileghem & partners( in samenwerking met architect José Dedeurwaarder).

Willy Naessens Industriebouw haalde op basis van het voorgestelde ontwerp, de prijs en de voorstelling van het project voor de jury dit project binnen.

Tijdens de uitvoering van het project liet Willy Naessens Industriebouw opnieuw een staaltje van zijn verticale integratie zien.

Eigen grondwerken, het plaatsen van de funderingen, de structuur, de dak dichting en het aluminium schrijnwerk gebeurde door eigen ploegen waardoor de vooropgestelde planning perfect gevolgd werd.

Naast het water- en winddicht afleveren van het gebouw, coördineerde Willy Naessens Industriebouw de volledige afwerking van het gebouw, de inrichting van alle sportfaciliteiten en zorgde het voor de aanlevering van de benodigde materialen.

Er zijn drie velden voorzien in de sporthal waarop je praktisch alle zaalsporten kan uitvoeren. Ieder veld kan door middel van scheidingsgordijnen afgeschermd worden.

Er is professioneel materiaal aanwezig om onder andere te basketballen, te volleyballen, te tennissen, te voetballen, badminton te spelen en nog veel andere zaalsporten.

Via een reserveringssysteem op de site van stad Ieper kunnen particulieren of externe sportorganisaties na de schooluren en in het weekend gebruik maken van deze prachtige nieuwe sporthal.

Bekijk hier de video van WTV.