Wie is Willy Naessens?

Willy Naessens werd geboren op 14 februari 1939 als zoon van de Elsegemse molenaar. De molen zelf staat er niet meer maar de bedrijfsgebouwen werden op exact dezelfde plaats gebouwd. Willy is tot zijn 14 jaar naar school geweest. Op jonge leeftijd besliste Willy Naessens zijn eerste bedrijfje op te richten: een kippenkwekerij.

Nadat hij werd geconfronteerd met de kippenpest, sprak zijn vader tot Willy: “Willy jongen, jij zal nooit begraven worden om 11u!” Waarmee hij bedoelde dat Willy nooit deftig zijn brood zou verdienen en zoals de deftige mensen op een ‘mooi uur’ zou begraven worden later.

Willy begon vervolgens in het verhandelen van veevoeders. Zo kwam hij vaak in contact met de landbouwers en was er plots een boer die vroeg of Willy niemand kende om een stal te zetten. In die tijd deed Willy dat zelf nog niet. Hij bracht de nodige mensen met elkaar in contact en na de verkoop kreeg hij nog een fooi van 20.000 Belgische frank, wat in die tijd veel geld was. Er was dus blijkbaar goed geld te verdienen in ‘den bouw’ en Willy begon al stilletjes te dromen.