Project in de kijker: Carmi – Korbeek Lo

Meer dan 60 jaar geleden startte het echtpaar Roger en Simone Decremer-Persoons de productie van luxepantoffels in Tildonk. In de jaren 1970 veranderden ze van richting: ze begonnen een groothandel in schoenen en openden een eerste bescheiden schoenenwinkel onder de kerktoren – de opstap naar wat later Carmi zou worden. Vandaag wordt het bedrijf geleid door hun oudste zoon Michel Decremer en zijn echtgenote Marie-Claire Martens, die Carmi uitbouwden tot een prachtige totaalzaak voor schoenen en kleding voor het hele gezin.

Intussen heeft Carmi 3 winkels. Aan de site in Korbeek-Lo werd in de zomer van 2016 het startschot gegeven voor een grondige uitbreiding en renovatie. Willy Naessens kreeg het vertrouwen om deze opdracht tot een goed einde te brengen. De naastgelegen grond diende plaats te maken voor een nieuwbouw met parkeerkelder. Daarnaast was het de wens van de bouwheer een nieuwe look en feel te geven aan het bestaande gebouw, de bestaande inkom grondig te herzien en de binneninrichting volledig te veranderen.

Huzarenstukje

Gezien de drukbezochte winkel enkel mocht sluiten van november tot eind februari, was een correcte fasering en minutieuze planning cruciaal voor dit project. Vanaf het voortraject werd dit zeer uitvoerig besproken met architect Architeam, die instond voor de architectuur en opvolging van de werken. In de zomer startte men met de kelder, en na het bouwverlof kon men starten met de montage van de uitbreiding. Ondertussen bleef de winkel open, en werd de hinder tot een minimum beperkt. Een goede coordinatie was cruciaal, zodat de renovatie van de winkel perfect aan kon sluiten na de montage.

Symbiose van hout, groen en glas.

Architeam opteerde om een eigentijdse gevel te creëren, waar ecologie nooit veraf was. Zo werd de gevelbekleding voorzien in paddouck en werd er een groengevel met fraaie beplanting geplaatst. De grote vliesgevel zorgt voor een mooie lichtinval in de winkel. Ook in de kelder, waar men klassiek een gesloten structuur zou hebben, heeft men hier voorzien van heel wat glas zodat een open gevoel gecreëerd wordt.

Het huzarenstukje werd dag op dag op tijd opgeleverd en het shoppingplezier kon beginnen.