Nieuwe inplanting voor wijnproducent in Henegouwen

Enkele weken geleden namen de familie Ewbank de Wespin samen met een wijnproducent uit de Champagnestreek, intrek in de gloednieuwe gebouwen in Quévy-Le-Grand, net tussen Mons en de Franse grens.

De familie Ewbank de Wespin, die een fors landbouwbedrijf van meer dan 1.200 ha. uitbaat, had reeds een 3-tal jaar geleden haar vertrouwen gesteld in de Willy Naessens Group voor de bouw van een graanopslagplaats van 1.200 m² en koos ook voor de bouw van de nieuwe “chai” zonder de minste aarzeling voor Willy Naessens Industriebouw.

De moderne architectuur met de grote glaspartijen integreert prachtig met de omliggende heuvels en wijngaarden. Het gebouw is volledig opgetrokken uit een betonstructuur met sterk isolerende betonwanden en een betonnen dak, dit om een permanente temperatuur te garanderen die noodzakelijk is voor de wijnproductie en de opslag ervan.

De Willy Naessens Group zorgde voor de grond-en funderingswerken en de gesloten ruwbouw met het  aluminiumschrijnwerk. Een gedeelte van de wanden werd ook ter plaatse gestort wegens het opmerkelijke hoogteverschil van het terrein.