Project in de kijker: Auto 5 – Immo P&A

Immo P&A is een dynamisch vastgoedkantoor te Bilzen onder leiding van Pierre en Andre Lathouwers. Beide heren waren actief in de bloemen- en plantensector tot ze in 1990 geleidelijk de overstap naar de vastgoedwereld maakten. Vanaf het jaar 2000 lag de focus enkel op de residentiële en industriële promotie.

Auto 5 benaderde Immo P&A voor een nieuw referentieproject te Bilzen, gelegen aan de afrit van de E313. Beide bedrijven vonden een akkoord en samen met architect Johan Nelissen namen ze contact op met Willy Naessens te Tessenderlo, hét aanspreekpunt voor industriebouw voor de regio Limburg.

Het nieuwbouwproject bestaat uit een kelder, waar een zone voor opslag en nachtlevering werd voorzien, en 3 verdiepingen. Het gelijkvloers omvat een atelier, kantoorruimte en een shop van 400 m². In de 2 resterende verdiepingen werden onder andere een appartement met dakterras, conciërgewoning, kantoorruimtes en keuken geïntegreerd.

Dat de focus van Immo P&A op kwaliteit ligt, bleek al uit het eerste gesprek. Gezien Andre en Pierre de focus leggen op lange termijn investeringen, viel de keuze vrij snel op een betonstructuur. Willy Naessens Tessenderlo kreeg het vertrouwen voor zowel de grond- en omgevingswerken, kelder en gesloten ruwbouw. Het streven naar topkwaliteit trok Immo P&A door in de verdere afwerking van hun gebouw, keuze van personeel en aankoop van al hun werkmateriaal.

Het multifunctioneel gebouw is zowel voor Immo P&A, Auto 5 als Willy Naessens Tessenderlo een nieuw referentiepunt in Zuid-Limburg.