NIEUWKOOP – Balvert Handel B.V., al 50 jaar specialist op het gebied van beton- en wapeningsstaal, besloot afgelopen jaar een opslagloods te laten bouwen op hun bestaande terrein.  Door de continue groei van het bedrijf werd de behoefte aan extra opslagruimte groter waardoor de directie in 2017 besloten een extra loods neer te zetten. De realisatie van het project werd toegewezen aan Willy Naessens Nederland.

De keuze voor betonbouw en Willy Naessens was snel gemaakt: “Het komt overeen met betonstaal”, aldus Jac Balvert, directeur van Balvert Handel B.V.. “En Willy Naessens is specialist in betonbouw”. Daarnaast zijn de twee familiebedrijven geen onbekenden van elkaar. Balvert handel B.V. levert al het beton- en wapeningsstaal voor de funderingen van Willy Naessens Nederland. Niet gek dus dat de twee elkaar al snel hadden gevonden. “De lijntjes zijn kort”, aldus Balvert. “Daarnaast is Naessens gewoon een leuk bedrijf”, vult hij aan.

Willy Naessens Nederland heeft het project van ontwerp tot realisatie uitgevoerd. Door de korte lijntjes kon men vroeg met elkaar aan tafel en werd het ontwerp volledig afgestemd op de wensen van de klant en het prefab betonnen bouwsysteem van Naessens. De hal is dan ook volledig in beton uitgevoerd met in het dak een lichtstraat. Bijzonder is dat ook de kraanbaanliggers in beton zijn gerealiseerd.

Naessens Nederland bouwde de nieuwe opslaghal midden op het bestaande bedrijventerrein van Balvert Handel B.V. Een soepele en fijne samenwerking werd hiervan het resultaat. “Er was constant één op één contact”, vertelt Jan de Bonth, hoofd realisatie bij Willy Naessens Nederland. “Het was makkelijk binnenlopen bij elkaar”. Balvert beaamt dit: “De samenwerking verliep zeer goed”.

Door de volledige afstemming en soepele samenwerking werd het volledige project binnen vijf weken gerealiseerd en wordt er inmiddels al volop gebruik van gemaakt. “We zijn erg blij met het resultaat, het ziet er allemaal bijzonder netjes uit”, sluit Jan Lam, bedrijfsleider bij Balvert B.V. af.