Project in de kijker: Electro Wijnants

Electro Wijnants is als aannemer algemene electriciteitswerken vertrouwd met alle aspecten van de technische installatie, of het nu gaat om laag-of hoogspanning, brand – en inbraakdetectie, bordenbouw,  toegangscontrole, videofonie, domotica,  knx systemen of datanetwerken.

Oorspronkelijk werkten zij vanuit een pand in Borgloon waar ook een dermatologie praktijk voor huisdieren is gevestigd.  Naast het feit dat deze twee activiteiten moeilijk te combineren zijn in een pand was het magazijn ook duidelijk te klein geworden.  Daarom werd gekeken naar een nieuwe locatie op KMO-zone Schuurhovenveld in Sint-Truiden.

Omwille van het duurzame aspect van industriebouw in prefabbeton werd Willy Naessens reeds vroeg bij het project betrokken.  Architectenbureau FCS uit Hasselt had een voorontwerp gemaakt met een betonstructuur met een steeldeck dak.  In samenspraak met alle partijen stelde Willy Naessens Industriebouw enkele aanpassingen voor waardoor een duurzaam betonnen TT-dak werd gerealiseerd voor hetzelfde budget.

Om de afwerkingskost van de kantoren te drukken besliste de bouwheer om alle prefabwanden te polieren aan de binnenzijde. Hierdoor zijn geen bijkomende voorzetwanden, pleisterwerken en schilderwerken meer.  De technieken werden door de klant zelf in opbouw geplaatst.

Ook in uitvoering werd nauw met alle partijen samengewerkt.

Door bijvoorbeeld de voegen uit te lijnen op het schrijnwerk en een oplossing uit te werken waardoor er geen kolom diende geplaatst te worden ter hoogte van het hoekraam in het directiekantoor.  Door deze details slaagt architect Danny Windmolders erin een aantrekkelijk gebouw te ontwerpen, met oog voor duurzaamheid!