Willy Naessens Industriebouw bouwt nieuwe bakkerij voor Lantmännen Unibake na brand

Lantmännen Unibake, de op één na grootste industriële bakkerij in Europa, verloor in juni 2015 zijn bakkerij in Londerzeel nadat die volledig werd vernield door een brand. Het spreekt voor zich dat dit een zware klap was voor het bedrijf en haar werknemers.

Toch toonde Lantmännen Unibake zich snel strijdvaardig. Ze besloten het gebouw volledig opnieuw te bouwen. Het bedrijf investeerde hiermee ca 100 miljoen euro. Op deze manier wil het bedrijf haar ambitie waarmaken om verder te groeien met haar ‘bread valley’ tot de nummer één van Europa.

Voor de heropbouw van de bakkerij ging Lantmännen Unibake te rade bij Willy Naessens Industriebouw. In het verleden hadden beide bedrijven reeds eerdere gebouwen samen gerealiseerd maar Willy Naessens Industriebouw was ook de enige partner die een dergelijk gebouw op een zeer korte termijn kon realiseren. Lantmännen Unibake wou namelijk eind 2016 terug aan de slag gaan in Londerzeel.

Willy Naessens Industriebouw stond bij dit project in voor de volledige casco ruwbouw, goed voor 3000m³ prefab betonstructuur, 16.400m² voorgespannen gewelven, 11.000m² voorgespannen betonnen TT-dakelementen en 21.500m² betonnen gevelelementen. Hieronder valt een gebouw voor grondstoffen, een silogebouw, de productielijnen, de verpakkingsafdeling en de kantoren. Dit alles werd water- en winddicht afgeleverd, t.e.m. het schrijnwerk van de kantoren en dat op slechts 6 maanden tijd. De nieuwe bakkerij biedt o.a. plaats aan 4 hightechlijnen.