Voor dit project werd een grondige samenwerking opgezet tussen de architect van de woning en Willy Naessens Swimming Pools. Hierbij stond de zwembadbouwer in voor de bouw, de afwerking en de technische installatie van het zwembad.

Samen met de architect werd de best mogelijk inplanting voorzien voor het zwembad. Door hier reeds op voorhand bij stil te staan, krijg je achteraf de beste resultaten.

Het project betreft een overloopzwembad van 11m lang. Als binnenbekleding koos de klant een donkergrijze mozaïek, de boordsteen werd een gevlamde graniet tegel van 80cm lang.

Om het onderhoud van het zwembad te vereenvoudigen, installeerde Willy Naessens Swimming Pools een automatische dosering voor chloor en pH. Op die manier wordt het onderhoud van het zwembad minder tijdsintensief en ook goedkoper, want wie kiest voor een automatische dosering zal ook minder onderhoudsproducten nodig hebben.

Bij een overloopzwembad is ook een buffertank onvermijdelijk. Die buffertank is noodzakelijk voor twee redenen. Bij een overloopbad gebruik je steeds meer water dan de totale inhoud van je zwembad, dit om het overloop effect van het zwembad te behouden. We gebruiken de buffertank dan ook voor het verwerken van dit ‘overtollige’ water.

Daarnaast dient de buffertank ook voor de opslag van het water wanneer de overloop van het zwembad niet wordt gebruikt. Dit komt voor wanneer je niet aanwezig bent of niet zwemt, want dan heb je weinig aan de overloop van je zwembad. Sluit je het zwembad met je rolluik dan laten we ook het water wat zakken. Zo dient de filterinstallatie niet voortdurend te draaien en spaar je heel wat energie uit.