Waregem, het mekka van de paardensport in België en vooral bij het grote publiek gekend voor het mega-event “Waregem Koerse”, koesterde al langer ambitieuze plannen.

VZW de Koninklijke Waregemse Koersvereniging, en tevens organisator van Waregem Koerse droomde al jaren van een vernieuwing van de bestaande tribune op de hippodroom te Waregem. De bestaande tribune had haar diensten in het verleden bewezen en een heroriëntatie drong zich op.

Door de jaren heen rijpte het idee dat het ontwerp en de realisatie van een nieuwe tribune door zijn multifunctionaliteit het event Waregem Koerse diende te overstijgen.

Het voorontwerp dat ontworpen werd door Stefaan Sergeant van IPES, werd verder uitgewerkt door architectenbureau Goedefroo & Goedefroo uit Wielsbeke is er op gericht dat er vanuit de centrale trappenhal op elke verdieping 2 polyvalente ruimtes ter beschikking gesteld worden die voor allerlei evenementen kunnen aangewend worden.

Als aannemer en paardenliefhebber liet dit project Willy niet onberoerd.  Hij was dan ook heel fier dat IPES, die instond voor de coördinatie van het project gekozen heeft voor Willy Naessens Industriebouw als partner voor de ruwbouw en het aluminium schrijnwerk.

Het tribunegebouw telt 5 bouwlagen met een totalen oppervlakte van 5.600 m², inclusief 1.800 m² terrassen aan de zichtzijde van de hippodroom en een dakterras van 1.000 m².  Dit dakterras is zo ontworpen dat er tijdens grote evenementen zoals Waregem Koerse een tent kan op geplaatst worden.

Het bouwen van het tribunegebouw werd een waar huzarenstukje! Gezien de hoogdringendheid van het project zette Willy Naessens Industriebouw de grote middelen in en werd de volledige prefab structuur opgetrokken in slechts 7 weken.

Dankzij de verticale integratie die de Willy Naessens group belichaamt, volgde de plaatsing van het schrijnwerk heel snel.  445 lm glazen balustrade, 1.415 m² schrijnwerk (bestaande uit 63 grote schuiframen, 54 deuren en 933 m² glas) werden in recordtempo geplaatst.

Het tribunegebouw is een prestigeproject voor de regio.  Willy Naessens industriebouw is dan ook terecht heel fier dat wij één van de partners geweest zijn die ervoor gezorgd hebben dat de realisatie ervan tot een goed einde werd gebracht.