Willy Naessens Industriebouw organiseerde zijn Safety Days om het jaar veilig te starten

Bij een nieuw jaar horen een lijst goede voornemens. Voor Willy Naessens Industriebouw staat veiligheid op de werf steeds in dit lijstje. Daarom organiseerde het op de eerste werkdagen van het nieuwe jaar, maandag 9 en dinsdag 10 januari, de Safety Days.

Tijdens deze tweedaagse werden 12 verschillende opleidingen ingepland en nwaaraan 182 werknemers deelnamen.

Bij het merendeel van de opleidingen lag de focus op arbeidsveiligheid. Zo werden onder meer de volgende opleidingen voorzien:

  • Het aanslaan van lasten
  • Het bedienen van een montage- en grondkraan
  • Werken op hoogte met een valharnas
  • Het tillen van lasten
  • Het blussen van een brand met kleine blusmiddelen
  • Eerste hulp bij ongevallen
  • Selfmanagement

De opleidingen werden in het Nederlands of het Frans gegeven. Tevens waren gedurende de opleidingsdagen een Russische en Poolse tolk aanwezig zodat alle werknemers de Safety Days actief in hun eigen taal konden volgen.

Zowel grondwerkers, monteurs, afwerkers als werfleiders, projectleiders en landmeters volgden de opleidingen en leerden zo elkaar verder beter kennen.

Naast de opleidingen werden over de twee dagen ook allerhande activiteiten voorzien. Zo was er onder meer op maandag de toneelvoorstelling van de theatergroep Klein Barnum. Dit gezelschap gebruikt de kracht van humor en herkenning om alledaagse situaties op de werven bespreekbaar te maken. Op dinsdag was er dan weer een tombola met allerlei veiligheidsprijzen. Hierbij konden de nodige EHBO-koffertjes, brandblussers en rookmelders niet ontbreken. Toch kon er maar 1 iemand de gelukkige zijn en de hoofdprijs, een antislipcursus geschonken door Mercedes-Benz, mee naar huis nemen. Ook de lekkere Bourgon Foodtruck kon op het einde van de Safety Days niet ontbreken!

Voor de arbeiders was de Safety Days een leerzame tweedaagse en werd het nieuwe jaar alvast op een veilige manier ingezet!