Na het bouwverlof afgelopen zomer, werd de uitbreiding van de bestaande betoncentrale “Intershipping” in dienst genomen. Nog voor Interton zijn eerste verjaardag vierde, werd er reeds beslist om deze zware investering door te voeren, zodat Interton autonoom kan voorzien in haar eigen betonbehoefte.

Bij de opstartfase van Interton gebeurde het aanleveren van beton met behulp van eigen betonmixers vanuit zusterbedrijf Alpreco. Toen Interton na een korte opstartperiode op volle capaciteit begon te draaien bleek deze oplossing niet langer houdbaar.

De nieuwe transportkubel met een inhoud van 3000 liter, vertrekt vanuit de betoncentrale via grote vrije overspanningen tot wel 25,5 meter, langs de stockagezone “gewelven” naar de nieuwe fabriekshal van Interton. Daar wordt uiteindelijk gelost in stortkubels via twee vaste losplaatsen, één per hal.

Zowel de bestaande als de nieuwe menger werden voorzien van de laatste technologieën op het gebied van vochtmeting en water- en grondstoffendosering om nauwkeurig afgewogen, en stabiele mengsels te garanderen.

De voorwaarde naar de leverancier was dat er geproduceerd diende te worden tot de laatste werkdag voor het bouwverlof.

De combinatie van een strakke planning samen met een nauwgezette opvolging van de werken, had tot resultaat dat de werken in amper vier weken tot een goed einde werden gebracht.