Van Willy Naessens tot Willy Naessens Group: drie generaties aan het woord

De familie Verschaeve schrijft geschiedenis binnen de Willy Naessens Group. In 1978 stapte Eric Verschaeve mee in het Willy Naessens verhaal. 40 jaar later, is nu ook de derde generatie reeds 4 jaar actief binnen de Willy Naessens Group. De groep wordt dus voor iedereen een echt familiebedrijf.
Wat is er zo speciaal aan de groep dat generatie na generatie elkaar opvolgt? En volgt er nog een nieuwe generatie? We vroegen het hen zelf…

Eric Verschaeve konden we spijtig genoeg niet meer spreken. Hij overleed enkele jaren geleden. Zijn zoon Fabian vertelt hoe Willy Naessens een diepe indruk maakte op hun familie: “Toen mijn vader in het ziekenhuis lag, reed Willy persoonlijk met mijn moeder naar het ziekenhuis van Charleroi om hem te bezoeken. Dit mooi gebaar zullen we nooit vergeten.”

Fabian Verschaeve, startte zijn carrière bij Willy Naessens in 1987. Hij kende het bedrijf al een beetje door zijn vader. Fabian keek enorm op naar zijn vader en het werd snel duidelijk dat hij in zijn voetsporen zou treden. Net zoals zijn vader begon hij als monteur. Later behaalde Fabian zijn rijbewijs voor vrachtvervoer, waardoor hij een switch maakte van monteur naar chauffeur van uitzonderlijk vervoer. Hij verliet de onderneming voor een jaartje om het gezinsleven beter te kunnen combineren. Na een jaar kwam hij met veel plezier terug naar de firma.

Waarom kwam je terug bij Willy Naessens werken?

Als je lange tijd voor Willy hebt gewerkt is het moeilijk om je ergens anders aan te passen. Ik hou van mijn zelfstandigheid en hier krijg ik het vertrouwen om mijn werk uit te voeren. In tussentijd werk ik al meer dan 30 jaar in de firma.

We spraken ook met Thibault Verschaeve, zoon van Fabian en kleinzoon van Eric. Hij is sinds 2014 actief binnen de Willy Naessens Group als vertegenwoordiger voor de regio’s Waals-Brabant en Wallonië.

Waarom trad je in de voetsporen van je vader en grootvader?

De sfeer binnenin de Group! Ik hoorde er veel over vertellen van mijn vader en dan sprak me wel aan. We werken allebei heel hard, maar het voordeel in de Group is dat je ook zelfstandig mag werken. Dit zie ik zowel bij mezelf als bij mijn vader.

 

Kreeg je bepaald advies van je (groot)vader om het werk goed aan te pakken?

Mijn vader heeft me altijd geleerd dat hard werken belangrijk is, en dat vroeg of laat harde werk zal belonen.

Nu er al drie generaties actief zijn/waren in de Willy Naessens Group hoopt Fabian stiekem dat zijn kleinkind hier later ook zal komen werken. Willy zal hem/haar alvast met open armen ontvangen: “Het doet mij enorm veel plezier om te zien dat mijn familiebedrijf ook voor anderen een echt familiebedrijf wordt.”

Maar het ziet er naar uit dat de familie Verschaeve niet de enige met 3 generaties binnen de Willy Naessens Group zal blijven. Verschillende families zijn nu al actief met twee generaties. Het zal dus niet lang duren vooraleer een nieuwe generatie de Willy Naessens Group komt versterken.

Wij kijken er alvast naar uit!