Naar jaarlijkse gewoonte lauwert de Vlaamse Liga Paardensport mensen vanwege hun uitzonderlijke inzet binnen de paardensport. De ‘Award voor Sportpersoonlijkheid’ wordt toegewezen aan Willy Naessens vanwege zijn grote liefde voor de mensport en het groot organisatorisch vermogen die hij biedt binnen deze discipline.

Terechtkomen in het lijstje van paardensportpersoonlijkheden met o.a. Ludo Philipaerts, Ingmar De Vos, Francis Michielsen … is niet voor iedereen weggelegd. Die eer komt jaarlijks maar aan 1 person toe en is een blijk van waardering voor de jarenlange inzet binnen de paardensport. Dit jaar komt deze eer toe aan Willy Naessens vanwege zijn grote liefde voor de mensport.

Willy Naessens is meer dan de succesvolle flamboyante zakenman man die de shows steelt in televisieprogramma’s als ‘The Sky is the Limit’ en ‘De Slimste mens ter Wereld’. Hij stond o.a. in het Guiness Book of Records voor het rijden met het grootste paardengespan. Hierbij hield hij maar liefst 72 trekpaarden 3,2 kilometer lang in het gareel. Een prachtige prestatie die helaas reeds voorbijgestoken is. Hiernaast is hij ook trotse sponsor van viervoudig wereldkampioen in het 4-span mennen, Boyd Exell.

Maar deze bezige bij doet meer dan dit alleen. In 2016 was hij organisator van 2 prestigieuze evenementen binnen de paardensport. Zo organiseerde hij na 10 aar onderbreking in België nog eens een internationale wedstrijd. Hiernaast zetten Willy voor de tweede maar zijn schouders onder de organisatie van het Belgisch Kampioenschap Mennen. Dit vond plaats op en rond zijn stoeterij ‘De Strohoeve’ war spectaculaire hindernissen en randactiviteiten met het grote publiek konden bekoren. Ook in 2017 zal het BK mennen hier doorgaan. En dit op 15-16-17 september.