“We maken deel van een verticaal uitgebouwde onderneming met familiale spirit.”

Ik was al enkele jaren aan de slag als technisch commercieel afgevaardigde binnen Industriebouw toen ik op een maandagavond een telefoontje kreeg van CEO Dirk Deroose met het voorstel om Willy Naessens Tessenderlo te gaan leiden. Willy Naessens Tessenderlo is het aanspreekpunt voor de provincie Limburg en omstreken, voor zowel Industriebouw, Zwembaden en Agro. Een afdeling met een eigen studiebureau, eigen werfleiding, eigen ploegen,… Een enorme kans dus, zeker als 27-jarige. Ik heb rationeel over dit aanbod nagedacht, alles op een rijtje gezet en de sprong gewaagd. Het is een mooi voorbeeld hoe men bij de Willy Naessens Group young potentials heel wat groeikansen biedt! Ik kan rekenen op een gemotiveerd team in Tessenderlo en pik de expertise en ervaring mee binnen de groep.

De grootste sterkte van ons bedrijf is dat we in het productieproces alles zelf doen, van A tot Z. Dit wordt ook wel de verticale integratie genoemd. Verticale integratie zorgt ervoor dat onze kennis en expertise rechtstreeks omgezet wordt in een eindgeheel, waardoor je echt fier kan zijn op je werk. Ons gezond verstand gebruiken, snel beslissingen nemen, en er voor gaan, is heel typisch voor onze Group.

Daarnaast heerst hier een unieke sfeer… De zogenaamde “Naessens-sfeer”.  Het groepsgevoel is hier heel sterk aanwezig en primeert steeds: we maken samen deel uit van een mooi uitgebouwd en omvangrijk familiebedrijf dat geen stugge structuur heeft. Zo spreekt iedereen Willy aan met Willy en niet met meneer Naessens…

Bedrijfsbezoek! Ik vertel de studenten over “de 10 geboden van Willy Naessens”.

Ik ontmoette Jan Kriekels op een evenement waar ik aanwezig was samen met Willy.