Willy Naessens Group investeert 27 miljoen euro in 2016!

Jaar na jaar investeert de Willy Naessens Group in zijn bedrijven. Dit kan gaan om overnames of uitbreidingen, aankoop van materiaal, enzoverder. In 2016 zal de Willy Naessens Group een recordbudget investeren van maar liefst 27 miljoen euro!

Nieuwe productiefabriek

Het grootste investeringsbedrag gaat naar de nieuwe fabriek in Bornem. Deze fabriek wordt de grootste van Europa in zijn soort. De productiehal bedraagt maar liefst 17.500m² en zal gebruikt worden voor het produceren van voorgespannen betonnen liggers voor zware gewapende betonconstructies. Het nieuwe bedrijf, Interton, zal werk bieden aan een 40-tal medewerkers. De totale investering bedraagt ongeveer 21 miljoen euro. Interon is de 10de prefabbeton fabriek binnen de Willy Naessens Group.

De nieuwe fabriek Interton wordt opgestart om aan de toenemende vraag naar geprefabriceerde voorgespannen betonnen liggers te blijven voldoen. Een grote troef van de nieuwe fabriek is de strategische ligging aan het zeekanaal in Bornem. Meer informatie over deze fabriek vindt u terug in dit nieuwsbericht.

Forse investering in wandenwagens en hoogwerkers

Daarnaast investeerde Transwinaton in de aankoop van 10 wandenwagens en 34 verreikers en hoogwerkers. Deze investering bedraagt maar liefst 2,7 miljoen euro.

De opleggers of wandenwagens hebben een laag eigengewicht en een lage laadvloer waardoor Transwinaton in staat is om prefab wanden te vervoeren van 3m30 hoog. Bovendien kunnen er zo meer betonwanden per vracht worden vervoerd.

Dit jaar werd duidelijk dat de huur van hoogwerkers en schaarliften 50% gestegen was ten opzichte van 2015 dus bleek het voordeliger om deze aan te kopen. Halfweg volgend jaar wordt bekeken of er nog extra toestellen aangekocht moeten worden. Een overzicht van deze aankopen vindt u in dit nieuwsbericht.

Nieuwe fabriek voor Marblo

Marblo, een onderdeel van Willy Naessens Food Production dat dagverse dagschotels produceert, kende het laatste jaar een sterke groei. Omdat de productiecapaciteit in de huidige site te Wortegem-Petegem een verdere groei onmogelijk maakte, werd beslist om Marblo te verhuizen naar Waregem. Vanaf september 2016 wordt een volledig nieuwe installatie in een productieruimte van 2500m² in gebruik genomen. Met deze investering is een bedrag van 3.5 miljoen euro gemoeid.

Meer informatie kunt u terugvinden in dit afzonderlijk nieuwsbericht.

Het is duidelijk dat Willy Naessens Group niet stil zit. Want naast deze investeringen zijn er nog heel wat andere investeringen te melden zoals de nieuwe showroom voor Willy Naessens Swimming Pools te Overijse of de investeringen in de nieuwe site voor Willy Naessens Industriebouw te Bapaume.