De Willy Naessens Group telt ondertussen 11 betonfabrieken voor het produceren van betonelementen voor de bouw van industriële panden. Ook deze bedrijven investeren constant in hun productieruimtes.

Bij de recente investeringen wat betreft de fabrieken valt de overname van Structo in Brugge op. Dankzij deze overname worden 44 jobs gered. Er werd geopteerd om in een kleiner opstartscenario terug te starten zodat er voldoende focus kan gelegd worden op de broodnodige investeringen om deze fabriek terug up-to-date te krijgen. Voor de komende 3 jaar is er een investeringsprogramma uitgetrokken van €7.000.000.

In Dilsen bouwt Tripan een nieuwe productiehal. Tripan investeert hiervoor ongeveer 1,5 miljoen euro. In een eerste fase wordt een hal gebouwd van 2711 m². Deze hal dient als opslag en voor voorbereidingswerken (schrijnwerkerij, bewerking bekistingsbalken, …). Daarnaast worden er ook verbeteringswerken uitgevoerd aan de inritten en de omgeving van de gebouwen. Ten slotte worden ook de opslagzones verhard.

Hierdoor kan Tripan meer ruimte creëren in de bestaande fabriek om zo de dagproductie te verhogen. Een tweede fase die bestaat uit de bouw van een productieloods van 3686 m² met betoncentrale zal in een later stadium volgen.

Altaan, eveneens gevestigd in Dilsen, moderniseerde de productie van wandpanelen met 10 nieuwe kiptafels. De volledige productieruimte van de wanden is nu eveneens voorzien van verwarming. Op die manier is de kwaliteit nog constanter en niet afhankelijk van het weer. Altaan deed ook een grondige renovatie en uitbreiding van de rolbruggen, het moderniseerde de schrijnwerkerij met een CNC-machine en het verhuisde de bureelinfrastructuur. In de nabije toekomst ligt hun aandacht op een verdere optimalisatie van de terreinen naar transport toe.

Naast de investeringen in de betonfabrieken verhuisde Willy Naessens Alu ook naar een nieuwe aluminiumschrijnwerkerij. Samen met de verhuis werd er ook geopteerd om te investeren in een nieuw Schirmer bewerkingscentrum,  een MTI 4 kopspers, een Lemuth dichtingsmachine en het Federhenn intern transportsysteem. Deze investering van ruim 3 miljoen eruo zal Willy Naessens Alu in staat stellen om kwaliteitsvolle producten af te leveren en dit op een korte doorlooptijd.

En dan hadden we het in onze vorige nieuwsbrieven al over de investeringen in Interton en Marblo.

De Willy Naessens Group staat niet stil !

Investeringen bij Tripan:

Investeringen bij Willy Naessens Alu: