Willy Naessens Industriebouw gaat internationaal

Na vestigingen in België (thuismarkt), Nederland, Frankrijk en actief in Denemarken en Luxemburg, richt Willy Naessens Industrial Buildings zich op Oost-Europa, namelijk Roemenië.

De oprichting van Willy Naessens Industrial Buildings Romania begon eind 2018. Het zal zijn hoofdactiviteit als hoofdaannemer ontwikkelen, ondersteund door de eigen productie van betonnen voorgespannen liggers, gewapende kolommen en liggers en wandelementen.

Beide activiteiten bevinden zich in de buurt van Boekarest, op ongeveer 35 km langs de A1. “De start in Roemenië is een strategische keuze. De goede aansluitmogelijkheden maken de locatie uitstekend geschikt voor onze activiteit. Opnieuw zal het principe van verticale integratie een enorme troef zijn”, zegt Dirk Deroose, CEO Willy Naessens Group.

Willy Naessens Industriebouw uit België en Wincon SRL (www.wincon.ro), de Roemeense partner die al enkele jaren actief is in general contracting en Industrial Building, vormen een joint venture als Willy Naessens Industrial Buildings Romania.

De start van de bouw van de nieuwe productiefaciliteit is voorzien in mei 2019 om operationeel te zijn vóór het einde van 2019. Het betreft een totale oppervlakte van 6.000 m².

In de tussentijd zal de algemene aannemingsactiviteit vanaf april 2019 worden ingezet, ondersteund door de beide zeer ervaren aandeelhouders. De organisatiestructuren zijn klaar en kunnen nieuwe collega’s verwelkomen voor Willy Naessens Industrial Buildings Romania.